Op zoek naar een boek!

Er zwerven al heel lang boeken door het Oude Noorden. De Wijktijgers gingen op zoek naar een goed kinderboek.

Een zwerfboek is een boek dat je gaat lezen en als het uit is, laat je het boek ergens zwerven. Als iemand het boek vindt, dan kan diegene het boek ook lezen. Die persoon laat het boek ook weer zwerven, zodat iemand anders het kan lezen. Zo ga je steeds door.
In onze wijk staan verschillende zwerfboekenkasten. In die kasten vind je boeken met een zwerfboekensticker. Die boeken mag je lezen en later in een andere zwerfboekenkast terugzetten. Je mag ook een boek van jezelf geven voor de boekenkast.

We gingen op zoek naar zwerfboekenkasten in de buurt om te kijken of er leuke Zwerfboeken waren. Als eerst gingen we naar ´t Klooster. Daar werden we heel vriendelijk geholpen. Bij ´t Klooster hebben ze leenboeken en zwerfboeken. Je moet dus goed opletten dat je een zwerfboek pakt.

We kozen twee boeken uit:
Het kindje in de stal
50 euro op zak

Onderweg naar buurthuis Mozaïek gingen we onze boeken gewoon op straat lezen. Dat was heel leuk. Bij Mozaiek hadden ze meer boeken in de zwerfboekenkast. Dus die namen we ook mee. Ryan vond zelfs haar lievelingsboek!

Als laatst gingen we naar de zwerfboekenkast van Studio de Bakkerij. Ze hebben heel veel leuke boeken, maar er zit niet altijd een Zwerfboekensticker op. Studio de Bakkerij heeft zelfs de Engelse boek van Harry Potter. Als we onze boeken uit hebben, zetten we ze weer terug in een van de zwerfboekenkasten.We weten nu dat er veel boeken zijn in de wijk die we kunnen meenemen en dat we de boekenkasten kunnen aanvullen.

Geschreven door Wijktijgers: Emilia en Sabria

Wijktijger Emilia en Wijktijger Loubna H. lekker onderweg een boek lezen.

Wijktijger Emilia en Wijktijger Loubna H. lekker onderweg een boek lezen.

 

even uitrusten

even uitrusten

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s